Joi , 13 Decembrie 2018

  0723 161 885

Cos:

0 produse - 0 LEI
Nu ai produse in cosul de cumparaturi.

0

Cookies & Prelucrarea datelor

Cuprins:

Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal
Despre politica de cookie - click sa vezi direct


Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal

1. Introducere
Societatea F.D. Firmex SRL (operator de date cu caracter personal si furnizor de bunuri si servicii) trateaza cu seriozitate protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respecta si aplica Regulamentului (EU) 2016/679 (GDPR). Activitatile online si offline ale societatii noastre se conformeaza legislatiei in vigoare: Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice In ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date – GDPR si Conventiile Consiliului Europei (ETS nr. 108, ETS nr. 181, ETS nr. 185, ETS nr. 189).
 
Te rugam sa parcurgi cu atentie aceasta Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal si sa ne adresezi orice sugestie sau solicitare de informatii, referitoare la datele cu caracter personal, la adresa de email dataprotection@fdfirmex.com.  F.D. FIRMEX SRL isi rezerva dreptul de a modifica sau completa In orice moment Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal, fara o avertizare sau notificare prealabila, pe site-ul nostru fiind intotdeauna disponibila, afisata si datata ultima varianta a acesteia. Prin utilizarea www.magazinventilatie.ro, dupa orice modificare sau completare, persoanele fizice / utilizatorii confirma ca sunt de acord cu modificarile si completarile respective.
 
Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal cuprinde cadrul legal general privind protectia informatiilor pe care operatorul le dobandeste de la utilizator in timpul vizitei celui din urma pe site sau in orice alt moment in care se stabileste un contact (telefon, e-mail, achizitie directa a unor produse si servicii, etc.). Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor (GDPR - General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, F.D. FIRMEX S.R.L. (magazinventilatie.ro) are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. Site-ul magazinventilatie.ro este operat de societatea F.D. FIRMEX S.R.L., cu sediul in Str. Barnova, nr 3, sector 5, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/28601/1992 si este un Operator al datelor cu caracter personal pe care vizitatorul (persoana vizata) ni le transmite.


2. Informatii de contact pentru datele cu caracter personal
F.D. Firmex SRL are sediul social in Bucuresti, Sector 5, Str. Barnova, nr. 3, Bl. M116, ap. 21, CP 051161, telefon 0733.944.596. In acest moment, conform Regulamentului (EU) 2016/679 (GDPR), nu avem obligatia legala de a angaja un Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (RPD) in sensul art. 37 din GDPR, dar pentru orice intrebare, sugestie sau preocupare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email dataprotection@fdfirmex.com. Daca doriti sa aflati ce date avem in sistem despre dumneavoastra, vizitati pagina : GDPR - magazinventilatie.ro.
 
 3. Definitii aplicabile
  • Date cu caracter personal - orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana vizata);
  • Persoana fizica identificabila - o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul / mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
  • Persoana vizata - inseamana o persoana fizica la care se refera direct sau indirect datele cu caracter personal prelucrate (utilizator, vizitator, client, angajat, etc.).
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal - inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.
  • Legea Aplicabila - Regulamentul UE 679/2016, Legea 506/2004, Conventiile Consiliului Europei (ETS nr. 108, ETS nr. 181, ETS nr. 185, ETS nr. 189), precum si orice prevederi legale nationale sau europene, primare sau secundare, in vigoare sau care vor intra in vigoare ulterior, dar care au fost reglementate si eliberate cu referire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
  • Interes legitim - interes al unei persoane fizice sau juridice recunoscut de legea in vigoare.
  • Autoritatea de supraveghere - Autoritatea Nationala de Supravehere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), www.dataprotection.ro.

4. De ce avem nevoie de informatiile tale?
Procesam datele cu caracter personal colectate, pe parcursul prezentelor si viitoarelor noastre contacte, doar cu scopul imbunatatirii serviciilor, al dezvoltarii unor relatii de colaborare, precum si incheierii de contracte comerciale cu persoanele juridice reprezentate de tine. Prelucrarea se bazeaza pe Art. 6 paragraful 1 litera b) din GDPR.
Avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal pentru a va putea furniza produsele si serviciile dorite, cu urmatoarele scopuri:
- Pentru prelucrarea comenzii si furnizarea produselor si serviciilor dorite;
- Pentru evaluarea produselor si serviciilor pe care le furnizam;
- Pentru a iti oferi acces la functionalitatile site-ului in calitate de utilizator inregistrat;
- Pentru administrarea site-ului;
- Pentru analiza si imbunatatirea site-ului, a ofertei comerciale si a publicitatii pe care o desfasuram;
- Pentru a iti oferi posibilitatea de a participa la concursuri, promotii;
- Pentru a iti transmite mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, contul de utilizator, etc), in cazul in care ti-ai exprimat acordul in acest sens;
- Pentru a iti transmite oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea magazinventilatie.ro, in cazul in care ti-ai exprimat acordul in acest sens.

5. Datele personale pe care le colectam si scopul prelucrarii lor
Clientii nostri sunt reprezentati, in mare parte, de companii (SRL sau SA), institutii ale statului, persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si intreprinderi familiale (IF). Totusi, in momentul in care intri in contact cu noi, o sa ne pui la dispozitie o serie de date cu caracter personal.

In general, colectam datele cu caracter personal de la tine, in momentul in care:
- creezi un cont pe site, ne pui la dispozitie, adresa de e-mail, numele, prenumele si adresa;
- adaugi un comentariu la un produs expus pe site-ul nostru;
- te abonezi la newsletter (email-ul)
- plasezi o comanda si ne furniezii informatii precum produsul dorit, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, etc.,
- ne contactezi telefonic pentru plasarea unei comenzi sau obtinerea de informatii.

F.D. Firmex SRL colecteaza datele tale cu caracter personal, doar in cazul in care facilitezi, sau permiti acest lucru (de exempu: la trimiterea unei cereri de oferta de pret, la plasarea comenzilor pentru produse sau servicii, in momentul in care te abonezi la la stiri/newsletter, etc.). Perioada de stocare a datelor cu caracter personal este detaliata intr-un capitol separat din prezenta Politica.

Operatorul colecteaza si proceseaza datele cu caracter personal pe baza urmatoarelor temeiuri juridice: legislatia in vigoare, relatiile contractuale, acordul persoanei fizice si interesul legitim. F.D. Firmex SRL, in conformitate cu scopurile definite in prezenta Politica, colecteaza urmatoarele categorii de date cu caracter personal:
  1. numele, CNP-ul si adresa ta in vederea incheierii unui contract (obligatie legala);
  2. numele, adresa si numarul tau de telefon in scopul de a-ti presta serviciile dorite, de a-ti emite si / sau transmite documentele fiscale aferente comenzii si de a-ti comunica (prin e-mail, posta, curierat rapid, telefon, si / sau sms) informatii referitoare la comanda ta, la stadiul in care se afla comanda ta si / sau termenul de livrare al acesteia si / sau pentru a putea efectua operatiunile de transport si livrare a bunurilor sau a serviciilor contractate);
  3. numarul de cont bancar direct de la tine sau din extrasul nostru de cont pentru a verifica intrarea sumelor platite in contul societatii noastre, actiune necesara pentru evidenta contabila conform Legii Contabilitatii;
  4. in momentul livrarii, daca livrarea se efectuaza printr-un delegat, colectam datele personale ale acestuia (numele, B.I./C.I., mijlocul de transport, semnatura) in temeiul obligatiilor legale si al interesului legitim;
  5. canalul si campania – modalitatea de obtinere, respectiv sursa prin care ai ajuns in contact cu operatorul (pagina de internet si / sau campania de publicitate);
  6. date despre achizitii si facturi emise: data achizitiei, articolele schizitionate, preturile articolelor, valoarea totala a achizitiilor, modalitatea de plata, adresa de livrare, numarul si data emiterii facturii, datele persoanei care a emis factura, precum si datele despre solutionarea cererilor cu privire la produselr sau serviciile noastre;
  7. date nenominale despre utilizarea site-ului web: datele si orele vizitelor pe pagina de internet, paginile vizitate, respectiv URL, timpul petrecut pe fiecare pagina in parte, numarul de pagini vizitate, timpul total al vizitei pe pagina de internet, setarile efectuate pe pagina de internet;
  8. date oferite voluntar prin completarea diverselor formulare pe care utilizatorul le foloseste online, de exemplu concursuri cu premii, configuratoare pentru identificarea produselor optime, cereri de oferta, formular de contact, etc.;
  9. alte date, pe care utilizatorul le ofera in mod voluntar operatorului in urma solicitarii de catre acesta din urma.
F.D. Firmex SRL prelucreaza, in baza legislatiei in vigoare si a obligatiilor contractuale, date cu caracter personal. In cazul in care furnizarea datelor cu caracter personal este o obligatie contractuala, necesara pentru incheierea si executarea unui contract, efectuarea unei tranzactii de tip comercial, sau o obligatie legala, este necesar sa ne furnizezi date cu caracter personal. Daca nu doresti sa ne pui la dispozitie datele cu caracter personal necesare, ne aflam in imposibilitatea de a comunica si de a incheia un contract, nu putem presta servicii, respectiv nu putem efectua livrarea produselor dorite.
 
Nu colectam si nu prelucram date sensibile, de natura celor incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.
 
6. Libertatea de alegere
Ai dreptul si libertatea sa controlezi in permanenta informatiile pe care ni le furnizezi despre tine. Daca alegi sa nu ne furnizezi informatii, sunt sanse foarte mari sa nu poti accesa anumite portiuni ale site-ului / paginilor web, respectiv functii de pe site. Te rugam sa citesti cu atentie sectiunea referitoare la Cookie-uri si informatiile referitoare la dezactivarea acestora. In cazul in care, ulterior accesarii si consultarii informatiilor puse la dispozitia ta, inca ai nelamuriri sau intrebari, te rugam sa ne transmiti un e-mail  la adresa dataprotection@fdfirmex.com .
 
7. Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii:
Tinem sa  mentionam ca poti opta sa refuzi sa ne oferi datele tale cu caracter personal insa pentru o buna colaborare avem nevoie de nume, prenume, telefon, email si adresa de livrare.

8. Detalii despre marketing:
Vom trimite newsletter doar daca ti-ai dat consimtamantul prin bifarea butonului Aboneaza. Daca doresti sa te dezabonezi de la newsletter, acceseaza contul tau si in meniul abonare bifeaza NU sau ne poti contacta pe e-mailul office@magazinventilatie.ro sau telefon si te vom dezabona noi. In situatia in care timp de 12 luni nu mai interactionezi cu mesajele nostre comerciale via newsletter, e posibil sa nu mai primesti newsletterul.
 
9. Pentru protejarea intereselor noastre legitime
Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:
- Masuri de protectie a site-ului web magazinventilatie.ro si a utilizatorilor sai fata de atacuri cibernetice;
- Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
- Masuri de gestionare a diverselor alte riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale. Prelucrarea are loc in temeiul art. 6 alin. 1 lit. f din Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR).

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale, cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie. Prelucrarea are loc in temeiul art. 6 alin. 1 lit. c din Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR).

10. Inregistrarea automata a informatiilor (date non-personale)
De fiecare data cand accesezi paginile web, informatiile generale, non-personale (numarul de vizite, timpul mediu de vizitare pe pagina web, paginile vizitate, traseul parcurs, etc.) sunt inregistrate automat (nu ca parte a inregistrarii). Folosim aceste informatii pentru a masura atractivitatea paginii noastre web si pentru a imbunatati continutul acesteia, relevanta materialelor transmise in online si gradul de utilizare a site-ului. Aceste date nu fac obiectul unei procesari ulterioare si nu sunt transmise unei terte parti.
 
11. Perioada de stocare a datelor cu caracter personal

Furnizorul va pastra datele cu caracter personal pe care le prelucreaza in baza legii pentru perioada prevazuta de lege. Termenul legal de pastrare al datelor contabile, inclusiv a celor de facturare, este de 10 ani. Datele dintr-un contract se vor pastra timp de 3 ani de la expirarea acestuia. Furnizorul va pastra datele tale cu caracter personal doar perioada de timp necesara pentru atingerea scopului pentru care datele cu caracter personal au fost colectate si procesate si ulterior doar pentru a a se asigura ca ai acces la informatii specifice (spre exemplu, comenzile tale, contul online pe site). 

In cazul prelucrarilor de date in baza consimtamantului, sau a interesului legitim vom pastra datele tale pana cand iti vei retrage consimtamantul. F.D. Firmex SRL sterge aceste informatii inainte de revocare doar atunci cand legea prevede acest lucru sau cand scopul prelucrarii datelor cu caracter personal a fost deja atins (chiar daca persoana fizica care a consimtit prelucrarea datelor cu caracter personal nu a formulat o astfel de revocare). Pentru retragerea consimtamantului, trimite un mesaj in acest sens pe adresa de e-mail dataprotection@fdfirmex.com.
 
12. Destinatarii datelor
Datele tale cu caracter personal sunt permanent in siguranta. Nu vindem, nu transmitem, nu cedam tertilor datele tale in scopuri de marketing si nu utilizam datele in alte scopuri, in afara celor declarate. Exista posibilitatea ca unele date cu caracter personal sa fie transmise mai departe catre prestatorii de servicii, in scopul derularii comenzilor, elaborarii documentelor contabile, pentru efectuarea operatiunilor de transport si livrare, furnizarea de servicii de publicitate online, etc. Datele din facturile emise se vor transmite catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Te asiguram ca toti colaboratorii nostri se obliga sa protejeze datele tale personale, conform Regulamentului 2016/679 (GDPR).
 
13. Transferul catre o tara terta
Datele tale nu sunt transferate in afara teritoriului Romaniei. Prelucram datele tale cu caracter personal la nivel national, respectiv in Romania precum si in Spatiul Economic European. Totusi, este important de retinut ca serverele Facebook si Google sunt localizate in Statele Unite ale Americii. Ne asiguram ca ai in permanenta la dispozitie mijloacele necesare pentru exercitarea drepturilor tale, pe care le poti exercita oricand trimitand un email la dataprotection@fdfirmex.com
 
14. Securitatea datelor
Siguranta datelor tale este o prioritate pentru noi. Folosim o combinatie de controale si masuri tehnice (IT), administrative si fizice pentru ca datele tale sa fie in siguranta. Pastram datele dvs cu caracter personal pe servere securizate, folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si asigurand redundanta stocarii. Pentru efectuarea platilor cu card bancar folosim serviciile unui procesator de plati securizat. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate, folosind tehnologia SSL. Salariatii nostri sunt instruiti periodic in vederea diminuarii riscurilor si a evitarii aparitiei incidentelor de securitate. Te asiguram de faptul ca toti colaboratorii nostri se obliga sa protejeze datele tale personale, conform Regulamentului 2016/679 (GDPR). Cu toate acestea, iti aducem la cunoastinta faptul ca nicio metoda de transmitere, prelucrare sau stocare a datelor nu este infailibila. Daca ai orice subiect sau ingrijorare legata de securitatea datelor tale, te rugam sa ne contactezi imediat pe adresa dataprotection@fdfirmex.com.
 
15. Drepturile tale in relatia cu datele pe care ni le-ai pus la dispozitie
Este datoria noastra sa te informam ca ai o serie de drepturi garantate de GDPR pe care le poti exercita oricand trimitand un email la dataprotection@fdfirmex.com. Te asiguram ca vom raspunde la oricare din cererile tale, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile.
 
Ai dreptul sa iti retragi oricand consimtamantul (in cazul in care l-ai dat) si poti face o solicitare in acest sens trimitand un email la adresa dataprotection@fdfirmex.com. Daca iti retragi consimtamantul, actiunea ta isi va produce efecte doar in viitor, iar F.D. Firmex SRL nu iti va mai putea transmite informatii pe baza acestuia. Ai dreptul de a te opune prelucrarii datelor cu caracter personal. Daca te opui prelucrarii, F.D. Firmex SRL nu va mai putea sa iti livreze bunuri si/sau sa iti presteze servicii. Ai dreptul de acces la datele tale si poti obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, ai acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate acestea. Ai dreptul la rectificare si poti solicita corectarea datelor cu caracter personal inexacte. Ai dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat), ceea ce inseamna ca poti cere sa iti stergem datele cu caracter personal. Ai dreptul la restrictionarea prelucrarii si il poti exercita in cazul in care contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam corectitudinea lor. Ai dreptul la portabilitatea datelor, astfel ca iti poti primi datele intr-un format structurat si poti apela la dreptul ca datele personale sa fie transmise direct altui operator. In situatia, putin probabila, in care nu reusim sa raspundem cererilor tale, ai dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si, de asemenea, ai dreptul la o cale de atac judiciara.

II. Politica de cookies
 
F.D. FIRMEX S.R.L. foloseste cookies pe browser-ul tau pentru a imbunatati experienta pe care o oferim pe website-ul nostru, magazinventilatie.ro. Noua legislatie UE privind protectia datelor cu caracter personal ne solicita sa te informam ce reprezinta cookies si cum le folosim. Facem tot posibilul sa iti protejam confidentialitatea si sa fim deschisi asupra modului in care utilizam datele tale personale, pentru te ajuta sa te bucuri in continuare, de experienta avuta pe magazinventilatie.ro.
 
Te rugam sa parcurgi cu atentie aceasta Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal si Politica de cookies si sa ne adresezi orice sugestie sau solicitare de informatii, referitoare la datele cu caracter personal, la adresa de email dataprotection@fdfirmex.com.  F.D. FIRMEX SRL isi rezerva dreptul de a modifica sau completa In orice moment Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal, fara o avertizare sau notificare prealabila, pe site-ul nostru fiind intotdeauna disponibila, afisata si datata ultima varianta a acesteia. Prin utilizarea paginilor web, dupa orice modificare sau completare, persoanele fizice / utilizatorii confirma ca sunt de acord cu modificarile si completarile respective.
 
Iti recomandam sa citesti si sa te informezi in legatura cu Prelucrarea Datelor cu caracter personal, utilizarea cookies si termenii si conditiile site-ului. Se pot vizualiza aici:
Prelucrarea datelor: Vezi informatii despre prelucrarea datelor cu caracter personal
Termeni si conditii: Vezi informatii despre Termeni si Conditii
Pentru orice altii informatii, te rugam sa ne contactezi la dataprotection@fdfirmex.com. Daca doresti sa afli ce date avem in sistem despre tine, poti oricand sa accesezi pagina : GDPR - magazinventilatie.ro
 
Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:
- Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni), salvarea anumitor preferinte in vederea reutilizarii viitoare.
- Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai usor accesibile.
- Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta.
- Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un Cookie?
Un Cookie este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Chrome, Firefox) si este complet "pasiv" (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului). Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:
- Cookie-uri de sesiune: acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul inchide fereastra browserului sau se delogheaza de pe site-ul respectiv.
- Cookie-uri Persistente: acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depind de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv (cunoscute sub numele de 'third party cookies’ sau cookieuri plasate de terti), care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora preferintele unui utilizator.

Cum, de ce folosim si rolul cookie-urilor:
Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex - preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?
Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (cookie-uri de sesiune) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-uri permanente). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?
Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/ furnizori (ex: un video, o reclama, o aplicatie de chat, etc). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site
Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile noastre pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor prin functionalitati precum preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.
O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:
- Cookie-uri esentiale
- Cookie-uri de performanta
- Cookie-uri de Social media si publicitate
Anumite cookie-uri, precum cele de performanta sau cele de Social media si publicitate, pot proveni de la terti (facebook, google etc).

Cookie-uri esentiale
Aceste cookie-uri permit atat salvarea preferintelor cu privire la celelalte tipuri de cookie-uri folosite, cat si accesarea functionalitatilor de baza ale acestui site. Ele retin preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Cookie-urile de inregistrare sunt generate atunci cand un utilizator se inregistreaza pe acest site, cu scopul de a ne informa ulterior daca acesta este inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care esti inregistrat si pentru a-ti oferi o experienta mai facila de interactiune cu site-ul.

Alte cookie-uri pe care le plasam pentru a-ti permite utilizarea optima a site-ului sunt cookie-urile corespunzatoare cosului de cumparaturi si listelor de Favorite (cu rolul de a salva informatiile aferente produselor pe care le-ai adaugat in cos sau ca Favorite), cookie-urile de localizare (utilizate pentru a stabili locatia ta in functie de IP, cu scopul de a precompleta anumite campuri necesare la inregistrare sau plasarea de comenzi), cookie-urile de sesiune generate la accesare si sterse automat la inchiderea browser-ului (necesare pentru functionarea protocolului HTTP, completarea anumitor formulare, interactiunea cu anumite elemente din site etc.), cookie-urile care recunosc tipul de terminal folosit - desktop sau mobile, cookie-uri ale aplicatiilor de chat care permit discutii in timp real cu serviciul de relatii cu clientii.

Cookie-uri de performanta
Ele includ atat cookie-urile provenite din partea serviciilor de analiza a traficului, precum si cookie-uri plasate de anumite servicii terte care ofera functionalitati complementare site-ului. Cookie-urile de analiza a traficului permit masurarea in mod agregat a traficul site-ului, identificarea surselelor de trafic, ofera informatii despre cele mai vizitate sau cele mai putin accesate pagini, precum si despre modul in care utilizatorii interactioneaza cu site-ul. Informatiile enumerate sunt colectate in mod agregat si implicit complet anonim. Aceste cookie-uri pot proveni din partea unor terti precum servicii de Web Analytics (Ex: Google Analytics).

Cookie-uri de Social media si publicitate
Acestea pot fi plasate prin intermediul site-ului de catre serviciile de social media sau publicitate pe care le utilizam. Acest tip de cookie-uri poate fi folosit de catre aceste servicii pentru a determina un anumit profil al vizitatorilor si pentru a-ti afisa mesaje publicitare relevante pe alte site-uri pe care le vizitezi. Ele pot proveni din partea unor terti precum servicii de publicitate (Ex: AdSense, AdWords), platforme de tip social media (Ex: Facebook, Twitter), etc.

Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri provenite de la terti, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.
 
Cookie-urile inregistreaza sau/si contin date personale?
Cookie-urile nu solicita informatii cu caracter personal si nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi folosite doar pentru facilitarea anumitor functionalitati pentru dvs. Aceste date sunt criptate astfel incat persoanele neautorizate nu pot avea acces la ele.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: pastrarea unui user logat in contul sau de utilizator; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi; pastrarea produselor in lista de Favorite).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate ingreuna utilizarea unui site. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
 
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
- Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului - categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
- Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor - retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
- Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
- Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor - limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
- Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
- Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics - cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate
Cookie-urile folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware. In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile.

Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Facebook, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:
- Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
- Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
- Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
- Instalati-va aplicatii antispyware si updatati-le in mod constant.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de accesul la cele mai populare site-uri de pe Internet. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online. Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.
- Cookie settings in Internet Explorer
- Cookie settings in Firefox
- Cookie settings in Chrome
- Cookie settingsin Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile
Daca doriti sa afli mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
- Description of Cookies
- All About Cookies
IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/
Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si urmatoarele linkuri:
- www.youronlinechoices.eu/ro
- http://www.guardian.co.uk/info/cookies

magazinventilatie.ro foloseste serviciile urmatoarelor terte parti in scopul oferirii de functionalitati, pentru analiza si pentru publicitate.
Pentru mai multe detalii, avem rugamintea sa consultati politicile de protectie a datelor precum si ghidurile de administrare a preferintelor.

1. Google Analytics
Categorie: Analiza
Scop: Web analytics
Politici: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html,
https://support.google.com/analytics/answer/6004245
2. Google AdWords
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://policies.google.com/privacy,
https://policies.google.com/technologies/ads
3. Facebook
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Actualizari

Ne rezervam dreptul de a face orice completari sau modificari in acest document. Te rugam sa vizitezi aceasta pagina periodic, pentru a te informa asupra modificarilor ce pot aparea. Ultima modificare 25.05.2018